top of page

Mindfulnesstrainer & gedragswetenschapper

eefheinhuis@8je.nl  -  tel. 06 128 22 712

Tuin praktijk 8je.nl

Juist nu tijd voor mindfulness​

Wil je meer ontspannen en genieten?
Wil je een effectieve manier ontdekken hoe je om kunt gaan met onrust, stress, of angst?
Wil je veerkracht terugwinnen na een burn-out?
Wil je zelf zorgen dat je somberheid of depressie verder afneemt?
Wil je de balans in je leven herstellen?
Dan is het tijd voor een basistraining mindfulness MBSR.

BASIS  MINDFULNESS -TRAINING

Startdatum

 

Voorjaar 2024

Alle data 

Locatie

Dokter Fokkewei 10

9022BS Mantgum

Consulting

Wat is mindfulness

Nederlandse woorden voor mindfulness zijn ‘opmerkzaamheid’ en ‘met aandacht’. 
Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachten-patronen die niet behulpzaam zijn.  Je kunt beter je grenzen bewaken. Wil je weten hoe het met jouw mindfulness gesteld is klik dan hier 

 

Mindfulness training 

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen. Dat kan met de MBSR (Mindfulness based Stress Reduction) training - ook wel mindfulness of aandachttraining genoemd. De Amerikaanse bioloog Jon Kabat-Zinn bracht inzichten uit de oosterse wijsheidstradities samen met zijn kennis van de westerse medische wetenschap en de cognitieve psychologie. Hij ontwikkelde op basis hiervan het Mindfulness-Based Stress Reduction-programma. Deze training combineert het doen van oefeningen, met aandacht voor automatische reactiepatronen bij jezelf. Je doet verschillende aandacht-oefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen. De training werkt als je simpelweg de oefeningen doet, niet meer en niet minder. Je hoeft er niet in 'te geloven' om effect te krijgen. Wil je ervaren wat mindfulness voor je kan betekenen kijk dan hier.

De training is praktisch. Het oefenen gebeurt vooral thuis. De training omvat acht sessies - ieder van tweeënhalf uur - met daarnaast een oefendag van zes uur. Je ontvangt een map met tips en meerdere oefencd’s/ geluidsbestanden. 

 

De mindfulnesstraining is bewezen effectief

De mindfulness-MBSR  training is bewezen effectief bij stress, moeheid, onzekerheid, depressie of angst. Ook zonder specifieke klachten helpt deze training de kwaliteit van leven te verbeteren. Zo leer je anders en bewuster om te gaan met stress en spanning.  Mindfulness is behulpzaam om innerlijke rust te ontwikkelen te midden van alle onrust. Meer over het onderzoek naar de effectiviteit van deze training vind je hier

 

Kwaliteitsgarantie


Met de basis mindfulness-training wordt een MBSR* training bedoeld. Zo'n training mag worden gegeven door een trainer categorie 1, die is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN.  Deze ziet toe op  de kwaliteit van de mindfulnesstrainers. Vandaar dat veel zorgverzekeraars een mindfulness-MBSR training gegeven door zo'n trainer, (deels) vergoeden.  *Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

basis mindfulnesstraining

VISIT

US

TELL

US

Opzet

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een langere stilte-bijeenkomst. Het programma vraagt een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45-60 minuten. De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelf-helend vermogen. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig.  Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek. Je traint in Mantgum op een mooie locatie in een kleine groep met veel persoonlijk aandacht. 

Kosten en vergoedingen

De kosten van de training zijn €395 in totaal. Als dit bedrag voor jou moeilijk te betalen is, kan ik zorgen voor een betalings-regeling.  Veel zorg-verzekeraars vergoeden een deel van deze training. Je kunt hier nagaan of jouw verzekeraar dat ook doet. Ook wordt deze  training steeds vaker door werkgevers vergoed (mede op aanbeveling van bedrijfsartsen).

Voor organisaties/werkgevers is het tarief per deelnemer € 695. Meer informatie voor werkgevers en mogelijke vergoedingen vind je hier.

Contact

​Bij mijn praktijk voor mindfulness zit je goed als het gaat om betrokken, professionele mindfulness training en coaching. Als je je wilt aanmelden voor mindfulness basistraining in Friesland, kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page