top of page
appelboom in bloei boomgaard Mantgum.jpg


DOWNLOADEN 

Geluidsbestanden bij de trainingen

Via het uitrol-menu van deze pagina kun je geluidsbestanden overbrengen van deze website  naar de computer, tablet, of smartphone.  Over het algemeen geldt dat hoe groter het bestand is, hoe langer het duurt voordat het is binnengehaald (gedownload). De snelheid van de internetverbinding is ook van belang. De bestanden die horen bij de mindfulness-training zijn te vinden onder de pagina's waarvan de titel begint met MBSR.  De bestanden van de zelfcompassie-training beginnen met MBCL. Ieder bestand heeft een uniek  een wachtwoord dat je van de trainer ontvangt. 


Geluidsbestanden bij de mindfulness-training 
Bij MBSR sessie 1-2 vind je de geluidsbestanden voor het doen van de bodyscan, de lange zit-meditatie en de drie minuten ademruimte
Onder MBSR sessie 3-5 staan de geluidsbestanden voor het doen van de yoga oefeningen: bewegen met aandacht staand en bewegen in  aandacht liggend 
Bij MBSR sessie 6 vind je de berg en bloem meditatie en onder MBSR sessie 7 staat de meditatie van het uitgestrekt meer.  Via MBSR sessie 8 kunnen je luisteren nar de meditatie waar de mindfulness-training mee afsluit: de metta meditatie. 


Geluidsbestanden bij de zelfcompassie-training 
Onder MBCL sessie 1-2 vind je de geluidsbestanden voor het doen van de meditaties met thema's als een veilige plek, zelfcompassie, omgaan met weerstand en contact maken met iets prettigs.
MBCL  sessie 3-5 bevat meditaties die betrekking hebben op onderwerpen als mildheid voor jezelf en anderen, omgaan met verlangen, compassie-vol lopen, emotionele pijn en compassie in het dagelijks leven.
MBCL sessie 6-7 gaat over thema's als jezelf en anderen vergeven, dankbaarheid, genieten en gelijkmoedigheid.
Bij MBCL sessie 7-8 tref je een serie  bewegingsoefeningen voor het hart aan en een geleide meditatie met de titel -'de stroom van gewaar-zijn'. 

bottom of page