top of page
Bloeiende Haagwinde tuin Mantgum.jpg

DOORGAANDE MEDITATIEGROEP 

Mediteren in groepsverband

Meditatie in groepsverband op een vaste tijd, nodigt uit om meditatie een plaats in je leven te geven. Regelmatige zenbeoefening kun je zien als een 'mentale krachttraining', waardoor we onze aangeboren compassie en wijsheid steeds verder ontwikkelen. Om dit te ondersteunen gaan we regelmatig dieper in op verschillende zenthema's 

Startdatum

Maandag 4 september 

van 19.45 tot 21.30 uur 

Alle data 

4, 11, 18, 25 september, 2, 9, 16, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11, 18 december

Locatie

Dokter Fokkewei 10

9022BS Mantgum

Consulting

Mediteren in een groep

Wil je een keer ervaren of mediteren in een groep iets voor je is, dan ben je van harte welkom bij de doorgaande meditatiegroep in Mantgum. De wekelijkse sessies op maandag-avond bestaan uit zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie, veelal in stilte.  Vaak kiezen mensen voor meedoen aan de meditatiegroep na deelname aan de mindfulness training.   De meditatiegroep Mantgum wordt geleid door Eef Yuman Heinhuis. Eef Yuman was eerder leerling van zenleraar Irène Kaigetsu Bakker en ontving in 2010 van Genpo Merzel Roshi haar boeddhistische naam Yuman (relaxed completely). 

Thuis mediteren online

Naast mediteren in een groep is het mogelijk om online vanuit je  eigen huis te mediteren wekelijks op dinsdag, woensdag en donderdag-ochtend  (gratis). Immers één keer per week lang oefenen zet weinig zoden aan de dijk maar regelmatig kort oefenen brengt wél resultaat. Samen 'zitten' zonder veel gedoe - thuis - kan helpen om van het mediteren een gewoonte te maken. Voor meer over online mediteren zie svp hier.

Wat is zenmeditatie

Zen is een eeuwenoude (en toch moderne) meditatievorm en levenshouding. De kern van zen is de beoefening van meditatie: het in stilte geconcentreerd zitten met een rechte rug (zazen), afgewisseld met loopmeditatie (kinhin). Tijdens zazen leren we  op een heldere, wakkere en tegelijkertijd ontspannen manier stil aanwezig zijn bij wat er is, op dit moment. Daarbij worden diverse technieken gebruikt om je te helpen je aandacht te richten. Zenmeditatie kan door iedereen beoefend worden, zittend op een kussen, bankje of stoel, lopend en zelfs liggend.

Meer over zen is ook te vinden via de volgende links:

Waarde in het dagelijks leven

Zen beperkt zich niet tot de meditatie op het kussen. Het ‘vertaalt’ zich naar ons dagelijkse leven, de manier waarop we in het leven staan. Zo wakker mogelijk! Groter denken, groter zien, met een open hart en een heldere geest.

Dew on rolled-up leaves_edited_edited_edited_edited.jpg

Opzet

De wekelijkse sessies bestaan uit zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie, veelal in stilte. Regelmatig is er dharmales van  Eef Yuman. De avonden eindigen met soetra zingen, of luister-kring. Vaak kiezen mensen voor meedoen aan de meditatiegroep na deelname aan de mindfulness training. Wil je een keertje ervaren of mediteren in een groep, iets voor je is, dan kan datAan eenmalige deelname zijn geen kosten verbonden.  

Kosten en vergoedingen

De doorlopende zenmeditatie-groep omvat in de tweede helft van 2023 in totaal 15 wekelijkse sessies op de maandagavond van 19.45 tot 21.30.  Kosten:  €110 per seizoen. Als je wilt, kun je daarbij een bijdrage doen aan het solidariteitspotje (war child) van €25.  Graag de kosten aan het begin van het voor- of najaars seizoen overmaken naar bankrekening NL 49 ASNB 0706 9285 20  t.n.v. Eef Heinhuis o.v.v.  zenmeditatie.  Zijn de kosten een probleem, dan hoor ik het graag en zorg ik voor een betalings-regeling.

Contact

​​Wil je meer weten of deelnemen aan de wekelijkse meditatie, laat me dat svp weten. Je kunt je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contact-formulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page