STRESS-KLACHTEN

Stress is een natuurlijke gezonde reactie als ze kort duurt. Stress is bedoeld om je te helpen overleven in levensbedreigende situaties. Het lichaam slaat alarm en is klaar om te vechten of te vluchten. Is het gevaar geweken dan keren lichaam en geest weer terug naar het natuurlijke rustpunt. Bij langdurige stress is geen ruimte meer om te herstellen. Het lichaam maakt dan voortdurend stresshormonen aan en er ontstaat chronische stress. Voortdurende stress zorgt voor verlies aan creativiteit, plezier en productiviteit en kan leiden tot burn-out. Stress-cursussen zoals timemanagement - leren mensen efficiënter met hun tijd om te gaan. Maar de veroorzaker van stress is vaak niet de buitenwereld. De veroorzaker van stress is de geest. Het is de geest die denkt iets niet of moeilijk aan te kunnen, waardoor de stress groeit.

De mindfulnesstraining richt zich op de geest – de veroorzaker van stress. Door het trainen van de aandacht leer je je automatische gedachtenpatronen kennen. Je gaat minder piekeren en krijgt ruimte voor herstel. Het stressmechanisme wordt doorbroken en daardoor kun je stress effectief verminderen. Wil je meer weten over de effecten van stress en mogelijkheden om stress te verminderen, klik dan hier 

Eef Heinhuis

Gedragswetenschapper, ervaren en gecertificeerd trainer mindfulness (MBSR) categorie 1, trainer zelfcompassie (MBCL) register A trainer interpersoonlijke mindfulness (IMP)

​Aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers VMBN lidnr. 2012297

 

CRKBO geregistreerd 

 

NL 49 ASNB 0706 9285 20   Kamer van Koophandel nr 57277737

Privacy policy

Algemene voorwaarden

T: 0612822712   E: eefheinhuis@8je.nl

Dokter Fokkewei 10,  9022 BS Mantgum

  • Facebook