top of page
 Mantgum in bloei

TRAINING MINDFUL COMMUNICEREN

 

Mindful blijven ook in contact met anderen

Ook al ben je geoefend in mindfulness, meestal verdwijnen opmerkzaamheid en kalmte snel wanneer je in gesprek raakt met iemand anders. Juist in het contact met (dierbare) anderen zijn we geneigd in automatische patronen te schieten. Met de training mindful communiceren versterk je je vermogen om mindful te blijven in relaties. Je ontwikkelt meer rust en aandacht in de omgang met anderen.

 

Startdatum

Kern van deze training komt aan de orde in  het jaarprogramma Veerkracht en Balans 

Alle data 

Zie voor exacte data bij het jaarprogramma Veerkracht en Balans van januari 2022 - 2023

Locatie

Dokter Fokkewei 10

9022BS Mantgum

Consulting

Mindful communiceren: gezien en begrepen worden

We willen ons allemaal graag verbonden voelen, gezien en begrepen worden door anderen. Dat lukt vaak niet door automatische patronen die ons in sociaal contact in de weg zitten. In deze training leer je hoe je vanuit een andere basis kunt communiceren. Mindfulness kan helpen om zonder oordeel en vanuit rust in contact te treden. Dan kunnen  we als vanzelf spanning loslaten en krampachtigheid laten vallen. We kunnen uit de overleefstand komen, waarbij we gewend zijn ons sterker en onafhankelijker voor te doen dan we zijn. Dit leidt als vanzelf tot meer meer mededogen met onszelf en de ander en tot meer contact.

Met aandacht spreken en luisteren

Deze training volgt de Insight Dialogue methode van Gregory Kramer. Je oefent zowel individueel als in twee- of drietallen en leert:
•    je automatische reacties op stress in relaties beter herkennen
•    manieren om in het contact met anderen meer  met aandacht aanwezig te zijn
•    vaardigheden die je helpen om los te laten wat je blokkeert in het contact.

Thema's die in dialoog worden verkend, zijn onder andere: oordelen, geven en ontvangen en vergankelijkheid.

Kwaliteitsgarantie 

Evenals de basis mindfulness-training verloopt de IMP training volgens een vast protocol. Dit programma is zowel geworteld in een aandachtige levenswijze als in de meest recente wetenschappelijke inzichten in de  neurobiologie en sociale psychologie. Het Interpersoonlijke Mindfulness Programma (IMP) is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Center for Mindfulness van de Universiteit van Massachusetts Medical School en Metta Programs. De IMP training wordt gegeven door mindfulness/MBSR trainers categorie 1 die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd en zijn gecertificeerd door  Metta Programs.  

Dew on rolled-up leaves_edited_edited_edited_edited.jpg

Opzet

De Insight Dialogue methode leert je om met meer aandacht te spreken en te luisteren, vooral ook naar jezelf. Je leert mindful te zijn in contact met anderen. Niet alleen jij, maar ook je gesprekspartner kan zo kalmte, helderheid en stilte ervaren. De opzet van deze training is gelijk aan die van de basis mindfulness-training met  zo'n  drie kwartier per dag thuis oefenen. Deze training is een vervolg-training op de mindfulness basistraining.
 

Kosten en vergoedingen

De gangbare marktprijs voor deze training is €395 in totaal. Zie voor de kosten van het jaarprogramma waarin  deze training is ge-integreerd, bij het jaarprogramma Balans en Veerkracht. Voor bedrijven en organisaties gelden andere bedragen.

Contact

​Bij 8je is er volop mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Hiervoor heb ik alle benodigde ervaring en certificaten. in ruime mate.  Als je je wilt aanmelden voor deze training  kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contact-formulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page