top of page
Tuin praktijk 8je.nl Mantgum

OCHTEND MEDITATIE ONLINE 

Mediteren vanuit huis

Misschien weet je het: één keer per week lang oefenen zet weinig zoden aan de dijk. Regelmatig kort oefenen brengt wél resultaat. Samen 'zitten' zonder al te veel moeite - thuis - kan helpen om van mediteren een gewoonte te maken. Regelmatige zenbeoefening kun je zien als een training waardoor we onze aangeboren compassie en wijsheid steeds verder ontwikkelen.

Startdatum

Donderdag 4 januari   van 08.00 tot 08.30 uur 

Alle data 

Wekelijks op dinsdag, woensdag, donderdag t/m 06/06/24 van 08.00 tot 08.30 uur (m.u.v voorjaars en mei vakantie)  

Locatie

Thuis online 

Consulting

Ochtend-meditatie online

Misschien weet je het : één keer per week lang oefenen zet weinig zoden aan de dijk. Regelmatig kort oefenen brengt wél resultaat. Samen 'zitten' zonder al te veel moeite - thuis - kan helpen om van mediteren een gewoonte te maken. Zo versterk je een houding die helpt om wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. 

Praktische informatie 

Iedereen kan meedoen - van beginneling tot geroutineerde mediteerder.  

De virtuele deur opent om 07.50 uur. Vanaf dat moment kun je inloggen.  Om 08.00 uur  begint de begeleide meditatie die eindigt om 08.30 uur. Het zoom-programma dat hiervoor wordt gebruikt, kun je gratis downloaden van het internet (https://support.zoom.us/). Heb je zoom vroeger al eens gedownload, kijk dan vooraf of je geen update nodig hebt. Zorg ervoor dat je zit waar je goed en stabiel internet-ontvangst hebt.

Ook heb je nodig:

* tablet/smartphone/pc.

* link voor de verbinding (stuur ik je toe)

* stoel/bankje of kussen en een plek waar je een half uur ongestoord kunt zitten.

 

Het is de bedoeling dat alleen de begeleiding zichtbaar en hoorbaar is. Je zult mij kunnen zien en horen, maar niet elkaar.

Zorg er svp voor dat je microfoon is uitgeschakeld en je camera gericht op een stuk van de kamer/het plafond of een plant.  Je hoeft niet in beeld.  Aan het eind van de sessie kunnen we elkaar even zien en horen om elkaar te groeten en afscheid te nemen.

We mediteren in stilte waarbij ik met regelmaat een meditatie zal begeleiden vanuit een bepaald beeld uit de zentraditie.

De sessies worden niet opgenomen. We delen niet de ruimte, maar wel de tijd met elkaar. Eventuele feedback of vragen kun je nadien naar mij sturen. Je kunt ervoor kiezen om af en toe mee te mediteren of vaker - meerdere keren - per week. Je hoeft je niet apart aan-en af te melden

Als het mediteren je goed doet en je een donatie wilt doen, dan kan dat. De donaties komen terecht in het solidariteitspotje waarvan de opbrengst aan het eind van het seizoen gaat naar de stichting War Child. Suggestie: doe je meerdere keren in de week mee, overweeg dan voor die week €4 te doneren. Maar de vrijwillige bijdrage is vrij, dus kun je zelf bepalen wat je al of niet geeft.

Wil je meer weten of je aanmelden dan kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page