top of page
Image by Ev

 

 

Verder groeien 

Heb je eerder de mindfulnesstraining gedaan?

Wil je er verder en diepgaander mee aan de slag? 
Mindfulness verder verankeren in je dagelijks leven. Je innerlijke balans en veerkracht versterken én oefenen in mindful communiceren?  

Dat kan met deze jaartraining.

 

JAARTRAINING VEERKRACHT & BALANS

Startdatum

Dinsdag 1 februari 

van 19.30 tot 21.30 uur 

Alle data 

Iedere eerste dinsdag van de maand (muv augustus) tw: 01/02, 01/03, 05/04 , 03/05,  07/06, 06/07, 06/09, 04 /10,  01/11, 06/12, 03/01, en 07/02/2023. Eerste stiltedag  op zondag 22/05 van 10.30 tot 16.00 uur. Tweede stiltedag aan eind van de training; vaststellen exacte datum  i.o. evenals de terugkom-middag april/mei 2023

Locatie

Dokter Fokkewei 10

9022BS Mantgum

Consulting

Basis voor verdere groei en ontwikkeling

De training biedt je een basis voor verdere groei en ontwikkeling en is vooral gericht op het versterken van vaardigheden en aanleren van nieuwe vaardigheden.  De kernpunten van deze jaartraining zijn:

  •  terug naar rust en ruimte in je hoofd

  •  je veerkracht en balans versterken

  • mindful blijven ook in het contact met anderen. 

Je oefent in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Als extra steun krijg je informatie, hand-out's  en oefeningen mee voor thuis.
 

Veerkracht en innerlijke balans

Evenals bij de mindfulness-training gebruik je bij deze training je bewustzijn om je hersenen te veranderen en daarmee de wijze waarop je in het leven staat.  De jaartraining gaat een paar stapjes verder dan de mindfulnesstraining. Vertrekpunt van het programma is de manier waarop we in onze basisbehoeften proberen te voorzien, in:

  • onze behoefte aan veiligheid,

  • onze behoefte aan vervulling/zingeving en

  • behoefte aan verbondenheid.  

Onze innerlijke vermogens spelen daarbij en essentiële rol. Het verder ontwikkelen van deze vermogens staat centraal in dit evidence-based programma

 

Vind en versterk je eigen kracht

Iedere maand nemen we één van die innerlijke vermogens/krachten onder de loep zoals het vermogen tot zelfzorg, tot mindfulness, het vermogen tot moed, vertrouwen en intimiteit.

In de bijbehorende periode van vier weken werk je aan de meest belangrijke aspecten van zo'n kracht.

Bijvoorbeeld het eerste thema (vermogen/kracht) van het programma is zelf-zorg. Belangrijke aspecten daarbij zijn:

  • vriend zijn met/van jezelf,

  • zelf-compassie,

  • acceptatie en

  • genieten van het leven

In de bijbehorende vier weken zijn dan ook dit de aspecten waar je gericht mee aan de slag kunt m.b.v. korte meditaties, presentaties en andere soms creatieve oefeningen. 

De rest van eerste kwartaal van de training is eveneens gericht op het zorgen voor een gedegen basis om op voort te bouwen.  Kijk maar: 

•    module 1 - Zelfzorg - mededogen voor jezelf  & kiezen voor jezelf

•    module 2 - Mindfulness -je geest tot rust brengen en leren over je brein

•    module 3 - Leren - eigenschappen benutten die goed voor je zijn.

Kwaliteitsgarantie 

Evenals de basis mindfulness-training is de jaartraining  geworteld in een aandachtige levenswijze en de meest recente wetenschappelijke inzichten in de  neurobiologie en sociale psychologie. Bronnen voor deze training zijn de programma's van Rick Hanson, Jon Kabat Zinn, Tara Brach, Kristin Neff ea.

Dew on rolled-up leaves_edited_edited_edited_edited.jpg

Opzet

De jaartraining veerkracht en balans bestaat uit: 12 groeps-lessen,  ieder van twee uur, 2 individuele sessies ieder van ruim een uur, 2 stiltedagen en een terugkommiddag.  De groepslessen worden eenmaal per maand  (muv de grote vakantie) . De eerste stiltedag zal voorjaar 2022 zijn. De opzet van deze training is gelijk aan die van de basis mindfulness-training. De gewenste   tijdsinvestering is gemiddeld 1 a 2 uur per week  thuis oefenen. Deze training is een vervolg-training op de mindfulness basistraining.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor deze training zijn  in totaal €780 te betalen in 12 termijnen van €65 per maand. Voor bedrijven en organisaties gelden andere bedragen.

Contact

​Bij 8je is er volop mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Hiervoor heb ik alle benodigde ervaring en certificaten. in ruime mate.  Als je je wilt aanmelden voor deze training  kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contact-formulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page