Bloeiende Haagwinde tuin Mantgum.jpg

RETRAITES, WORKSHOPS EN STUDIEDAGEN

Zen in het dagelijks leven

Zen beperkt zich niet tot de meditatie op het kussen.

Het ‘vertaalt’ zich naar ons dagelijkse leven, de manier waarop we in het leven staan. Zo wakker mogelijk! Groter denken, groter zien, met een open hart en een heldere geest.

De retraites en workshops van Zen Spirit kunnen je hierbij helpen.

In de geest van Zen

Het Japanse karakter ‘Shin’                         betekent zowel geest als hart.

Onder Zen Spirit vallen diverse activiteiten van Irène Kaigetsu Bakker die allemaal met de ‘heart-mind’ ofwel ‘in de geest van Zen’ gedaan worden. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. 

Zen is een levensfilosofie en levenshouding die diep geworteld is in het Boeddhisme. Het kent een uniek trainingssysteem, dat al meer dan 2500 jaar van leraar naar leerling wordt overgedragen en ons in de moderne tijd veel kan bieden. De kern van zen is de beoefening  meditatie: het in stilte geconcentreerd zitten met een rechte rug (zazen), afgewisseld met loopmeditatie (kinhin). Tijdens zazen leren we op een heldere, wakkere en tegelijkertijd ontspannen manier stil aanwezig zijn bij wat er is, op dit moment. Daarbij worden diverse technieken gebruikt om je te helpen je aandacht te richten. Zenmeditatie kan door iedereen beoefend worden, zittend op een kussen, bankje of stoel, lopend en zelfs liggend.

 

Retraites, workshops en studiedagen

Behalve deelnemen aan de wekelijkse meditatiegroep kun je bij Zen Spirit studiedagen, workshops  en retraites volgen. Wil je meer weten van één van de volgende activiteiten? Zie dan verder bij www.zenspirit.nl 

 

Tweede helft 2021

 

Vooruitblik 2022

Meditatiegroepen Zen Spirit Sangha

De Zen Spirit sangha omvat in totaal vijf meditatiegroepen verspreid over het land:

kanji-shin-a2aa9262.png