top of page
eef 3082018 _]edited.jpg

Eef Heinhuis

is mijn naam en ik woon en werk al ruim 25 jaar met veel plezier in Mantgum. Mijn geboorteplaats is Steenwijk. Frysk spreken is niet mijn sterkste kant maar ik versta de memmetaal goed.  Mijn praktijk is gevestigd tussen Sneek en Leeuwarden in een oude boerderij in het oude centrum van Mantgum - een prachtige plek om te wonen en te werken.

  Meer hoofd én meer hart - ook voor mezelf

  Van nature ben ik een bezige bij, vooral gericht op anderen. Door mindfulness leerde ik de rust kennen die ik al jaren zocht. Stil worden én met aandacht in het leven staan. Meer aanvaarden wat is én gerichte actie. Meer hoofd én meer hart – ook voor mezelf. Zo'n twaalf jaar geleden kwam ik in aanraking met het werk van Dr. Jon Kabat-Zinn en leerde ik de werking van de MBSR methode kennen. Dit leidde tot het besluit om me te specialiseren als trainer MBSR/aandachttraining. Van harte geef ik deze kennis en know how door opdat ook andere mensen er hun voordeel mee kunnen doen en zo de kwaliteit van hun leven zelf kunnen verhogen.

  Gedragswetenschapper - ruim dertig jaar ervaring als coach, docent en trainer


  Na afronding van de studie sociale gedragswetenschappen (drs.  specialisatie sociale geneeskunde) aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werkte ik in de eerstelijns gezondheidszorg en het onderwijs. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het vlak van depressiviteit.  Inmiddels beoefen ik ruim twaalf  jaar zen en heb ik meer dan dertig jaar ervaring als voorlichtster, coach/begeleider, docente en trainer.

   

  Gecertificeerd trainer mindfulness, zelfcompassie en interpersoonlijke mindfulness


  Ik ben opgeleid tot gedragswetenschapper aan de RUG en heb mijn opleiding voor Mindfulness MBSR trainer categorie 1 gevolgd bij  de Hogeschool Utrecht. De opleiding voor compassie-trainer MBCL register A  deed ik bij het Centrum voor Integrale Psychiatrie van Lentis. Tevens ben ik supervisor voor MBCL trainers. Voor  het  Interpersoonlijk Mindfulness Programma (IMP) ben ik opgeleid en gekwalificeerd door Metta Programs US. Vanzelfsprekend ben ik aangesloten bij de VMBN - de beroepsvereniging voor mindfulness MBSR/MBCT trainers.

  bottom of page