8je-eef-heinhuis-mindfulness-banner-mind

Verder werken aan jezelf

Verder werken aan jezelf met mindfulness als basis

 

Als de 8 weekse training mindfulness je goed beviel, is het mogelijk om op verschillende manieren verder te werken aan jezelf. Dit geeft je nog meer gereedschap om met  lastige situaties om te gaan. Daarom bied ik in mijn praktijk ook de trainingen mindful communiceren en zelfcompassie aan. Als je verder wilt werken aan een specifiek probleem, dan zou je kunnen denken aan individuele coaching sessies. Kortom, bij 8je kun je terecht voor  een individueel traject  maar ook voor  vervolgtrainingen als zelfcompassie en mindful communiceren in Friesland.

Zelfcompassie training

Compassie met anderen gaat veel mensen goed af. Zelfcompassie is daarentegen een stuk moeilijker. Je bent makkelijk te streng voor jezelf. Tijdens de zelfcompassietraining in Friesland ga je hier uitgebreid mee aan de slag. In het programma leer je:

  • Omgaan met je onvolkomenheden

  • Jezelf geven wat je nodig hebt

  • De lat minder hoog te leggen

De zelfcompassie lessen helpen je om bijvoorbeeld om te gaan met faalangst en perfectionisme. Een training bestaat uit 9 sessies in een groep. Actuele informatie vind je hier.

Individueel coachen op basis van mindfulness

Het is ook mogelijk om individuele coaching te volgen bij 8je Praktijk voor mindfulness. De coaching kan een vervolg zijn op de 8-weekse mindfulness training, maar je kunt ook los daarvan sessies bij mij aanvragen. Individuele coaching is een goede optie als je meer zicht wilt op een specifiek probleem of een bepaalde situatie. Tijdens de coaching werk ik onder meer met voice dialogue. Hierin leer je de verschillende facetten van je zelf beter kennen en ermee in gesprek gaan. Op deze manier ga je jezelf meer begrijpen en kun je gemakkelijker met jezelf uit de voeten. Voor meer informatie zie hier.

Training Mindful communiceren

Mindful communiceren is een mooi vervolg op de 8 weekse mindfulness training. Mindfulness in gesprekken blijft een kunst apart: ook wanneer je geoefend bent in mindfulness. In gesprekken verlies je makkelijker de rust en kun je in je gebruikelijke patronen schieten. De training is ontwikkeld om bewuster te communiceren met anderen. In deze cursus leer je bijvoorbeeld om:

  • Opmerkzaam en kalm te blijven in gesprekken

  • Jouw patronen in gesprekken te herkennen

  • Beter te luisteren naar anderen en jezelf

  • Effectiever communiceren

De training bestaat uit 9 sessies (groep) en duurt 8 tot 10 weken. De meest recente informatie kun je vinden op deze pagina.