shutterstock_1843593973%20(1)%20(1)_edit

Mindfulness training

speciaal voor  mantelzorgers 

Startdatum

dinsdag 26 oktober

van 14.00 tot 16.30 uur

Alle data

26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30  november 7, 14 december 

Locatie

Dokter Fokkewei 10

9022BS Mantgum

Mantelzorg en overbelasting

Mantelzorg gaat vaak gepaard met overbelasting, hoe graag je de zorg ook geeft. Dit kan zich uiten in moeheid, onrust, somberheid, piekeren of slapeloosheid. Maar ook in lichamelijke klachten zoals hoge bloeddruk, maag- en darmproblemen. De mindfulnesstraining voor mantelzorgers leert je hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met de situatie en de heftige emoties. Dit zodat je ook onder moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen.
 

Training speciaal voor mantelzorgers

In het afgelopen jaren zijn meerdere van deze trainingen speciaal voor mantelzorgers in Friesland gegeven. Dit gebeurde in Harlingen, Leeuwarden, Franeker, Sneek en Bolsward. Deze trainingen zijn financieel mogelijk gemaakt door de Provinsje Fryslân, de Gemeente SúdWest-Fryslân en andere fondsen. Wat de deelnemende mantelzorgers van deze training vinden, is te lezen in het maanblad GrootSneek en in het Friesch Dagblad. Enkele reacties van mantelzorger zijn: "Het brengt je veel. Je denkt meer aan jezelf; je bent alerter op signalen; je durft beter voor jezelf op te komen; je hebt meer grip op je leven. Allemaal zaken waardoor je de mantelzorg beter kunt volhouden.”  De trainingen worden verzorgd door 8je in samenspraak met een projectgroep en andere bij de mantelzorg betrokken instanties..

Unieke combinatie: oefenen en leren

De training is een unieke combinatie van 8 weken intensief oefenen en leren van elkaar als lotgenoten. Een keer per week kom je bij elkaar en elke dag oefen je thuis. Juist door die intensieve en regelmatige oefening ervaren deelnemers veranderingen. De meeste deelnemers gaan  zich  al tijdens de training beter voelen. Ook ervaren ze meer rust, meer energie, en een betere nachtrust. De begeleiding van de trainingen is in handen van ervaren mindfulness-trainers met psychologische achtergrond, die gewend zijn te werken met complexe situaties. in totaal. Aan de training gaat een individueel kennismakingsgesprek vooraf. Dan wordt ook gekeken of een vrijwilliger nodig is in de thuissituatie tijdens de bijeenkomsten.

Kosten en vergoedingen

Tegenwoordig werk ik op Dana basis . Dat wil zeggen: hoeveel je voor de training betaalt is mede afhankelijk van jou. Om mijn onkosten te dekken, hanteer ik voor deze training een entree bedrag van €87. Als dit voor jou moeilijk  is, hoor ik het graag. In de tweede helft van de training stuur ik je vervolgens een betaalverzoek waarbij je zelf een resterend bedrag  naar goeddunken kunt invullen. Zoals gezegd hoeveel je daarbij doneert hangt van jou af; van wat je kunt en wilt betalen. Belangrijk is daarbij dat je weet wat redelijk is en van daaruit doet wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Voor wie aanknopingspunten wil: de gangbare marktprijs voor deze training is €350  in totaal - inclusief een map met tips en geluidsbestanden met oefeningen.  Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze training,  Hoort jouw verzekering daar ook bij, laat me dat dan weten svp. Dan kan ik zorgen voor een brief  waarmee je deze vergoeding bij je verzekeraar kunt aanvragen. In de zakelijke markt is het Dana principe moeilijk toepasbaar. Daarom gelden voor bedrijven en organisaties andere bedragen die op aanvraag beschikbaar zijn.


Contact

Met mijn praktijk voor mindfulness heb ik inmiddels  ruime ervaring opgedaan met het geven van mindfulnesstrainingen specifiek voor groepen mantelzorgers.  Als je meer wilt weten over de mindfulnesstraining voor mantelzorgers  of je wilt aanmelden,  kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!