Mindfulnesstraining

speciaal  voor mantelzorgers  

Startdatum

oktober/november  

van 13.30 tot 16.00 uur

Alle data

8 wekelijkse sessies 

van 13.30 tot 16.00 uur. 

Locatie

Harlingen

Speciaal voor mantelzorgers

Mantelzorg gaat vaak gepaard met overbelasting, hoe graag je de zorg ook geeft. Dit kan zich uiten in moeheid, onrust, somberheid, piekeren of slapeloosheid. Maar ook in lichamelijke klachten zoals hoge bloeddruk, maag- en darmproblemen. De mindfulnesstraining voor mantelzorgers leert je hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met de situatie en de heftige emoties. Dit zodat je ook onder moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen. Zoals Annetje Brunner - initiatiefneemster van deze trainingen in de provincie Groningen - zegt: "Daardoor krijg je weer het gevoel terug de regie over je eigen leven te hebben. Ook al is er verdriet, zorg of pijn.

Unieke combinatie van oefenen en leren

De training is een unieke combinatie van 8 weken intensief oefenen en leren van elkaar als lotgenoten. Een keer per week kom je bij elkaar en elke dag oefen je thuis. Juist door die intensieve en regelmatige oefening ervaren deelnemers veranderingen. De meeste deelnemers gaan  zich  al tijdens de training beter voelen. Ook ervaren ze meer rust, meer energie, en een betere nachtrust. De begeleiding van de trainingen is in handen van ervaren mindfulness-trainers met psychologische achtergrond, die gewend zijn te werken met complexe situaties. Van deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 50,- in totaal. Aan de training gaat een individueel kennismakingsgesprek vooraf. Dan wordt ook gekeken of een vrijwilliger nodig is in de thuissituatie tijdens de bijeenkomsten.

Eef Heinhuis

Gedragswetenschapper, ervaren en gecertificeerd trainer mindfulness (MBSR) categorie 1, trainer zelfcompassie (MBCL) register A trainer interpersoonlijke mindfulness (IMP)

​Aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers VMBN lidnr. 2012297

 

CRKBO geregistreerd 

 

NL 49 ASNB 0706 9285 20   Kamer van Koophandel nr 57277737

Privacy policy

Algemene voorwaarden

T: 0612822712   E: eefheinhuis@8je.nl

Dokter Fokkewei 10,  9022 BS Mantgum

  • Facebook