Mindfulness basistraining 

Startdatum

vrijdagochtend

17 september 2021

Alle data

Locatie

Dokter Fokkewei 10, 9022BS Mantgum

17, 24 sept, 1, 8, 

22, 29 okt, 5, 12 

nov. Stiltedag: 31 okt 

van 10.30-16.00 uur

Juist nu tijd voor mindfulness

Wil je meer ontspannen en genieten?
Wil je een effectieve manier ontdekken hoe je om kunt gaan met onrust, stress, of angst - ook in tijden van corona? 
Wil je veerkracht terugwinnen na een burn-out?
Wil je zelf zorgen dat je somberheid of depressie verder afneemt?
Wil je de balans in je leven herstellen?  
Dan is het tijd voor een basistraining mindfulness MBSR. Deze training combineert het doen van oefeningen, met aandacht voor automatische reactiepatronen bij jezelf. Je doet verschillende aandacht-oefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen. 

Opzet

De training is praktisch. Die praktijk - het oefenen- gebeurt vooral thuis. De training omvat acht sessies -  ieder van tweeënhalf uur - met daarnaast een oefendag van zes uur. Je ontvangt een map met tips en meerdere oefencd’s/geluidsbestanden. Het programma vraagt een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45-60 minuten. De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Meer over de effectiviteit, kwaliteit, en ervaringen van deelnemers met  deze trainingen kun je hier vinden. Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek. Je traint in Mantgum op een mooie locatie in een kleine groep  (RIVM richtlijnen) met veel persoonlijk aandacht. De training start, als de lockdown op de aangegeven startdatum voorbij is, bij voldoende belangstelling.

Kosten en vergoedingen

Tegenwoordig werk ik op Dana basis . Dat wil zeggen: hoeveel je voor de training betaalt is mede afhankelijk van jou. Om mijn onkosten te dekken, hanteer ik een entree bedrag van €192 vooraf te betalen. Als dit voor jou moeilijk  is, kan ik zorgen voor een betalingsregeling want geld mag geen belemmering zijn om deel te nemen. In de tweede helft van de training stuur ik je vervolgens een betaalverzoek waarbij je zelf een resterend bedrag  naar goeddunken kunt invullen. Zoals gezegd hoeveel je daarbij doneert hangt van jou af; van wat je kunt en wilt betalen. Belangrijk is daarbij dat je weet wat redelijk is en van daaruit doet wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Voor wie aanknopingspunten wil: de gangbare marktprijs voor deze training is €395 in totaal - inclusief een map met tips,  geluidsbestanden en de stiltedag. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze training,  Hoort jouw verzekering daar ook bij, laat me dat dan weten svp. Dan kan ik zorgen voor een brief  waarmee je deze vergoeding bij je verzekeraar kunt aanvragen. In de zakelijke markt is het Dana principe moeilijk toepasbaar. Daarom gelden voor bedrijven en organisaties andere bedragen die op aanvraag beschikbaar zijn.

Contact

Bij mijn praktijk voor mindfulness zit je goed als het gaat om betrokken, professionele mindfulness training en coaching. Als je je wilt aanmelden voor mindfulness basistraining in Friesland, kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!