Doorgaande meditatiegroep

Mediteren in een groep

Meditatie in groepsverband op een vaste tijd, nodigt uit om meditatie een plaats in je leven te geven. Regelmatige zeebeoefening kan je zien als een 'mentale krachttraining', waardoor we onze aangeboren compassie en wijsheid steeds verder ontwikkelen. Om dit te ondersteunen wordt met regelmaat dieper ingegaan op verschillende zenthema's. De sessies bestaan uit zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie, veelal in stilte. De avond wordt afgesloten met een soera of Jetta chant. De sessie wordt begeleid door Eef Human Heinhuis. De doorlopende zenmeditatie-groep in Mantgum omvat in de eerste helft van 2020 in totaal 18 wekelijkse sessies op maandagavond van 19.45 tot 21.30 uur. De kosten zijn € 90,-  in totaal of naar keuze  € 115,- (€ 25,- gift solidariteitspotje=war child).  Zo nodig is in overleg - bij 8 x deelnemen of een minimum inkomen - betaling van € 55,- (voor een  seizoen) mogelijk. De kosten voor eenmalige deelname zijn € 7,-.

Zen Spirit Sangha 

De meditatiegroep Mantgum maakt deel uit van de Zen Spirit Sangha die ook in Groningen, Arnhem, Geldermalsen en Rosmalen doorgaande meditatiegroepen heeft. Zen Spirit is opgericht in 2004 door Zenleraar Irène Kaigetsu Kyojo Bakker. Eef ontmoette haar Zenleraar Irène Kaigetsu Kyojo Bakker in 2007 en leerde het Zen Boeddhisme en de Zen Spirit Sangha kennen. In 2010 ontving Eef van Genpo Merzel Roshi haar  boeddhistische naam Yuman ('relaxed completely').  De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. De Zen Spirit Sangha omvat meer dan wekelijkse meditatiegroepen; ook workshops en retraites maken deel  uit van het programma.

 

Zen

Zen is een eeuwenoude (en toch moderne) meditatievorm en levenshouding. Zenmeditatie brengt ons in contact met die onuitputtelijke innerlijke stilte, de bron van waaruit alles opkomt en waar ook alles naar terugkeert. We kunnen contact maken met wie wij ten diepste zijn, los van alle conditionering, patronen en onze levensgeschiedenis. Meer informatie over Zen kun je vinden via de volgende links:

Eef Heinhuis

Gedragswetenschapper, ervaren en gecertificeerd trainer mindfulness (MBSR) categorie 1, trainer zelfcompassie (MBCL) register A trainer interpersoonlijke mindfulness (IMP)

​Aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers VMBN lidnr. 2012297

 

CRKBO geregistreerd 

 

NL 49 ASNB 0706 9285 20   Kamer van Koophandel nr 57277737

Privacy policy

Algemene voorwaarden

T: 0612822712   E: eefheinhuis@8je.nl

Dokter Fokkewei 10,  9022 BS Mantgum

  • Facebook