8je-eef-heinhuis-mindfulness-banner-down

Doorgaande meditatiegroep

Startdatum

maandag 6 september 

van 19.45 - 21.30 uu

Alle data

6, 13, 20, 27 september

4, 18, 25, oktober,  1, 8, 15, 22, 29 november, 6, 13, 20 december 

Locatie

Dokter Fokkkewei 10

9022 BS Mantgum

Doorgaande meditatiegroep

Meditatie in groepsverband op een vaste tijd, nodigt uit om meditatie een plaats in je leven te geven. Regelmatige zenbeoefening kun je zien als een 'mentale krachttraining', waardoor we onze aangeboren compassie en wijsheid steeds verder ontwikkelen. Om dit te ondersteunen gaan we regelmatig dieper in op verschillende zenthema's. De sessies bestaan uit zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie, veelal in stilte. De doorgaande meditatiegroep  wordt afgesloten met de Metta chant. De sessies worden door mij - Eef Yuman - begeleid. Vaak kiezen mensen voor deze mogelijkheid na deelname aan de mindfulness training. 

Zen Spirit Sangha 

De meditatiegroep Mantgum maakt deel uit van de Zen Spirit Sangha. Zen Spirit is opgericht in 2004 door zenleraar Irène Kaigetsu Kyojo Bakker. Ik ontmoette zenleraar Irène Kaigetsu in 2007. In 2010 ontving ik van Genpo Merzel Roshi mijn boeddhistische naam Yuman ('relaxed completely').  De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. De Zen Spirit Sangha omvat meerdere meditatiegroepen; ook workshops en retraites maken deel  uit van het programma. Meer informatie over zen en de beoefening van zen vind je hier.

 

 

Opzet en kosten

De doorlopende zenmeditatie-groep in Mantgum omvat in de tweede helft van 2021 in totaal 15 wekelijkse sessies op de maandagavond van 19.45 tot 21.30.  Met ingang van 2021 hanteer ik het Dana principe. Dat wil zeggen: hoeveel je doneert voor je deelname hangt volledig van jou af; van wat je kunt en wilt betalen. Belangrijke uitgangspunten zijn daarbij dat je weet wat redelijk is en van daaruit doet wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Voor wie aanknopingspunten wil: een gangbaar bedrag in deze context is per half jaar  € 100. De standaard kosten voor eenmalige deelname zijn veelal € 7.  Als je wilt kun je daarbij -met aparte vermelding- een bijdrage doen aan het solidariteitspotje=war child) van €25. Nogmaals: deze bedragen verplichten je tot niets. Jij bepaalt hoeveel je betaalt.


Contact 

Wil je meer weten of deelnemen aan de wekelijkse meditatie, laat me dat svp weten. Je kunt je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!