basis mindfulnesstraining

kosten en vergoedingen

Vergoedingsmogelijkheden  mindfulness - MBSR training

 

Deze  training kost € 400, dit is inclusief werkboek, geluidsbestanden en de stiltedag. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training, waardoor je max. € 350 terug krijgt en de training in totaal € 50 kost. 

Werkgevers zijn vaak bereid om de training te vergoeden vanwege de goede resultaten, in dat geval zijn de kosten € 650 excl. BTW. 
Mocht je geen vergoeding vanuit je zorgverzekeraar kunnen krijgen, dan krijg je € 25 korting waardoor de training je € 375 kost. Als de kosten dan alsnog een probleem zijn, omdat je bijvoorbeeld (tijdelijk) weinig inkomen hebt, dan verzinnen we samen een oplossing waardoor je mee kunt doen.  Neem dan contact met me op voor meer informatie.

Via de ziektekostenverzekeraar

Een groeiend aantal ziektenkosten-verzekeraars  vergoedt de mindfulnesstraining via het aanvullende pakket. De omvang van de vergoeding varieert daarbij  (check de polis voor het precieze bedrag). Voor een overzicht van ziektekosten-verzekeraars en gedetailleerde informatie over de vergoedingen  zie de zorgwijzer. Voorwaarde voor vergoeding is dat de training word gegeven door een mindfulnesstrainer categorie 1 die lid is van de beroepsvereniging  VMBN  zoals Eef Heinhuis. Meestal moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben.
 

Via de werkgever

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. 
 

Via de arbodienst en/of arbeidsintegratie

Door de werkgever via de arbodienst te benaderen of via de bedrijfsarts en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).
 

Via het UWV

Als je een uitkering hebt, is het de moeite waard om na te gaan of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan duidelijk aan te geven hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.
 

Via de gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars

vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor de mantelzorger.

<<