kosten & vergoeding mindfulnesstraining

De kosten voor deelname aan de mindfulnesstraining zijn  € 385,-p.p. inclusief cursus-materiaal.

Betaling  van de  kosten  in drie maandelijkse termijnen is mogelijk. 

 

Voor de basis mindfulnesstraining bestaan meerdere vergoedingsmogelijkheden:
 

Via de ziektekostenverzekeraar

Een groeiend aantal ziektenkosten-verzekeraars  vergoedt de mindfulnesstraining via het aanvullende pakket. De omvang van de vergoeding varieert daarbij tussen  €100 en €350 per cliënt (check de polis voor het precieze bedrag). Voor een overzicht van ziektekosten-verzekeraars en gedetailleerde informatie over de vergoedingen  zie de zorgwijzer. Voorwaarde voor vergoeding is dat de training word gegeven door een mindfulnesstrainer categorie 1 die lid is van de beroepsvereniging  VMBN  zoals Eef Heinhuis. Meestal moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben.
 

Via de werkgever

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. 
 

Via de arbodienst en/of arbeidsintegratie

Door de werkgever via de arbodienst te benaderen of via de bedrijfsarts en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw).
 

Via het UWV

Als je een uitkering hebt, is het de moeite waard om na te gaan of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan duidelijk aan te geven hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.
 

Via de gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSRtraining voor de mantelzorger.

Ontvang je geen kostenvergoeding en heb je een minimum inkomen of ben je student, dan betaal je een bijdrage naar inkomen. Een krappe beurs mag deelnemen aan de mindfulnesstraining niet in de weg staan.

Eef Heinhuis

Gedragswetenschapper, ervaren en gecertificeerd trainer mindfulness (MBSR) categorie 1, trainer zelfcompassie (MBCL) register A trainer interpersoonlijke mindfulness (IMP)

​Aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers VMBN lidnr. 2012297

 

CRKBO geregistreerd 

 

NL 49 ASNB 0706 9285 20   Kamer van Koophandel nr 5727773

Privacy policy

Algemene voorwaarden

T: 0612822712   E: eefheinhuis@8je.nl

Dokter Fokkewei 10,  9022 BS Mantgum

  • Facebook