Online Mindfulness basistraining 

Startdatum

nadere informatie volgt 

Alle data

afhankelijk van ontwikkelingen

corona virus & RIVM richlijnen 

Locatie

vanuit je eigen huis - ONLINE 

Juist nu tijd voor mindfulness

Wil je meer ontspannen en genieten?
Wil je een effectieve manier ontdekken hoe je om kunt gaan met onrust, stress, of angst - ook in tijden van corona? 
Wil je veerkracht terugwinnen na een burn-out?
Wil je zelf zorgen dat je somberheid of depressie verder afneemt?
Wil je de balans in je leven herstellen?  
Dan is het tijd voor een basistraining mindfulness MBSR. Deze training combineert het doen van oefeningen, met aandacht voor automatische reactiepatronen bij jezelf. Je doet verschillende aandacht-oefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen. 

Opzet

De training omvat acht sessies -  ieder van anderhalf uur met een uitloopmogelijkheid tot twee uur. Iedere sessie ontvang je een mail met tips en meerdere oefencd’s/geluidsbestanden. Het programma vraagt een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45-60 minuten. De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma is praktisch en spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek.

Door de heldere opbouw van de training leer je de theorie van mindfulness te beheersen en toe te passen. Je doet  samen oefeningen waardoor je inzicht krijgt in jezelf en je huidige situatie. Meer over de effectiviteit, kwaliteit, en ervaringen van deelnemers met  deze trainingen kun je hier vinden

Voordelen

Voordelen van online deelnemen ten opzichte van het volgen van een  training  op locatie zijn oa:

  • je hoeft geen les te missen. Je kunt overal de training volgen als je een goede internetverbinding hebt.

  • je kunt de trainer en alle deelnemers altijd goed zien en verstaan

  • door thuis de training te volgen, leer je van begin af de oefeningen toe te passen in je eigen omgeving.

Je staat digitaal in verbinding met mij de trainer, en andere deelnemers aan de training. Meedoen is eenvoudig. Je hebt een computer (laptop, tablet of smartphone) en een goede internetverbinding nodig. Je ontvangt van mij een korte en duidelijke handleiding voor het gebruik van het beeldbel systeem ZOOM.  De ONLINE training heeft dezelfde inhoud als de MBSR mindfulness training op locatie.

Kosten en vergoedingen

Tegenwoordig werk ik op Dana basis . Dat wil zeggen: hoeveel je voor de training betaalt is mede afhankelijk van jou. Om mijn onkosten te dekken, hanteer ik een entree bedrag van €192 vooraf te betalen. Als dit voor jou moeilijk  is, kan ik zorgen voor een betalingsregeling want geld mag geen belemmering zijn om deel te nemen. In de tweede helft van de training stuur ik je vervolgens een betaalverzoek waarbij je zelf een resterend bedrag  naar goeddunken kunt invullen. Zoals gezegd hoeveel je daarbij doneert hangt van jou af; van wat je kunt en wilt betalen. Belangrijk is daarbij dat je weet wat redelijk is en van daaruit doet wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Voor wie aanknopingspunten wil: de gangbare marktprijs voor deze online training is €350 in totaal - inclusief een map met tips en geluidsbestanden.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze training,  Hoort jouw verzekering daar ook bij, laat me dat dan weten svp. Dan kan ik zorgen voor een brief  waarmee je deze vergoeding bij je verzekeraar kunt aanvragen. In de zakelijke markt is het Dana principe moeilijk toepasbaar. Daarom gelden voor bedrijven en organisaties andere bedragen die op aanvraag beschikbaar zijn.

Contact

Bij mijn praktijk voor mindfulness zit je goed als het gaat om betrokken, professionele mindfulness training en coaching. Als je je wilt aanmelden voor mindfulness basistraining in Friesland, kun je me bereiken op tel. 0612822712. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mail sturen naar eefheinhuis@8je.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!