dancefulness 

Startdatum

donderdag 14 mei

Alle data

Trainer 

14, 18 mei, 4, 11,18, 25 juni, 2 juli
van 19.30 tot 22.00 

Locatie

Dokter Fokkewei 10, 9022BS Mantgum 

Joyce de Rozario

Inspiratiebron voor dancefulness zijn de vijf ritmes zoals ontwikkeld door Gabriëlle Roth.  De website www.devijfritmes.nl zegt hierover. 'De 5Ritmes zijn een workout en meditatie in één voor iedereen die van dansen houdt. Het is een eenvoudige, maar diepgaande bewegingsvorm, die helend werkt voor lichaam, geest, hart en ziel. 

De verschillende ritmes: vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stil vormen samen een golfbeweging (een ‘wave’). Ze nodigen je uit om in beweging te komen, te luisteren naar je lichaam en je natuurlijke stroom en expressie te (her)ontdekken.

‘Laat het vloeiende ritme golven in zacht ronde bewegingen, volg je voeten en open je voor de impulsen vanuit je lijf, totdat staccato vraagt om helderheid en duidelijkheid die zichtbaar wordt in de vorm. Hoeken, lijnen, duidelijke bewegingen pulseren door je lichaam en leiden je langzaam naar chaos, waar controle zijn macht verliest en je niets anders kunt doen dan je vol overgave aanbieden aan de dans. En dan: je armen spreiden zich, je borst opent en je blik verruimt. Het lyrische ritme leidt je naar licht. Een vederlichte dans die tenslotte rust vindt in de verstilde bewegingen van stilte, in volle acceptatie van wie je bent.’
Ieder ritme biedt ruimte en structuur, waarin je zoekt naar je eigen unieke expressie en beweging. Er zijn geen vaste passen om te volgen. Elk ritme is als een leraar en biedt een veelheid van mogelijkheden en uitdaging. De ritmes maken patronen zichtbaar en helpen je hierom te glimlachen. Als je oefening zich verdiept, kun je onbekende gebieden in jezelf herkennen.

 

Het dansen van de 5Ritmes geeft ontspanning en plezier, het verbindt je met kracht en levenslust. De ritmes bieden je de mogelijkheid om terug te keren naar je natuurlijke levendigheid, want wat vastzit en niet ademt stagneert, wat beweegt en ademt kan groeien en zich ontplooien.
De 5Ritmes helpen je om vrijheid te vinden in je beweging, je zelfhelende vermogens aan te spreken en je bewustzijn te verhogen. Het is een expressieve, plezierige, meditatieve en transformerende manier om in contact te komen met jouw innerlijke drijfveren.

Iedereen kan de 5Ritmes dansen en je doet het altijd goed. De muziek nodigt uit en ondersteunt je dans. Het varieert van rock en roll tot klassieke melodiën, stevige house, ierse ballades, jazzy grooves, afrikaanse percussie en gevoelige songs.

De beoefening van de 5Ritmes is geschikt voor jong en oud, voor gepassioneerde dansers en voorzichtige bewegers, voor soepele lijven en stijve harken, voor slechte ruggen en gebroken harten ...
Iedereen is welkom. We bewegen tot we 'bewogen worden' …

Kom en dans!'

 

bron: http://www.devijfritmes.nl